Psihoterapia de cuplu

Două valize și o casă goală; fiecare cu un trecut, cu speranțe îngrămădite și cu multă dragoste în priviri crezând că nu va aluneca niciodată de pe podul iubirii.  Unde sunteți voi cei care v-ați îndrăgostit? Mai este loc pe banca voastră pentru tine?
A fugit iubirea sau a plecat încrederea…au apărut dezamăgiri, s-au schimbat percepțiile de la început, a dispărut respectul…
Dincolo de voi doi este relația.
Cuplul evoluează și trece prin diverse stadii, care implică probleme specifice, dar și prin situații de criză. Terapia de cuplu ii ajută pe cei doi să-și identifice dinamica și blocajele, să vadă cum contribuie fiecare la problema existentă și asumarea responsabilității. Problemele abordate într-o psihoterapie de cuplu pot fi legate de nașterea unui copil, infidelitatea unui partener, de intimitate, boală, șomaj, putere, control, luarea deciziilor etc.
În spațiul terapeutic se vor diferenția de cele mai multe ori “luptele individuale” ale fiecăruia de cele care își au originile în relație. Pentru rezultate bune este nevoie de prezența ambilor parteneri. Există situații în care terapia de cuplu vă ajută să vedeți  că omul pe care credeai că l-ai pierdut este de fapt lângă tine sau din contră să conștientizați că nu doriți să continuați relația.